pure philosophy - purechange

business • consult • life • coaching

Leidende principes

'The only way to make sense out of change is to plunge into it, move with it, and join the dance' - Alan Watts

Alles is altijd in verandering
Ik zie verandering als een natuurlijk en continu proces van groei. Veranderen vanuit de essentie is steeds experimenteren, reflecteren en van daaruit weer op weg gaan. Om dat met lichtheid en plezier te doen. Dan is er geen falen meer, maar leren en leven. Dat geldt voor grote organisaties, teams en individuen.


Licht op donker
Ik geloof in de kracht van licht laten schijnen op donkere stukken waar niet gekeken wordt. Opnieuw zien en benoemen wat niet benoemd werd werkt verhelderend. De tijd nemen om eerst stil te staan. Ook al is het pijnlijk of lastig of stuit het op weerstand. De moed hebben om dit liefdevol te doen.

Van controle naar vertrouwen en overgave
Voor diepgaande verandering is een perspectiefverandering nodig: van een gecontroleerde en mechanische manier van veranderen naar diep vertrouwen en innerlijk weten. Veel meer vanuit de overgave aan het proces en het aanspreken van de eigen creatieve bronnen. Het is de kunst om zowel innerlijke focus te hebben als open te leren staan voor een toekomst die zich nu ontvouwt. Dan maakt op angst gebaseerde beheersing plaats voor een onderzoekende, nieuwsgierige houding naar wat zich nu aandient. Eenvoudiger en moeitelozer.


I look for the way things will turn out spiraling from a center
A.R. Ammons, the selected poems