Sandra van der Maarel - purechange

business • consult • life • coaching

Sandra van der Maarel

Mijn werkervaring ligt zowel in het bedrijfsleven als in het particuliere veld. Ik beschik over meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van organisaties, teams en individuen bij hun ontwikkelingsvraag-stukken in de rollen van consultant, veranderkundige, coach en programmamaker. Ik werk samen met collega's uit mijn KPMG netwerk, het netwerk van Phoenix en mijn beide kantoorgenoten. Door deze netwerken ben ik in staat grotere opdrachten te begeleiden met een team van adviseurs en coaches.

Mijn manier van kijken en denken  is voor een belangrijk deel gevormd door voortdurende studie, zelfontwikkeling en natuurlijk door ervaringen met klanten en cliënten. Mijn bedrijfseconomische- en psychologische achtergrond geven mij een brede kijk. Daarnaast heb ik veel van mijn kennis en weten over diepgaande veranderingen mogen leren en ervaren bij Phoenix Opleidingen in Utrecht (TA, NLP, Systemisch Werk, Relaties). De diverse opleidingen die ik daar sinds 1999 heb gevolgd en de supervisie van Wibe Veenbaas hebben mij als persoon gevormd. Daar heb ik geleerd mijn licht te laten schijnen op mijn schaduwkanten en kwaliteiten, mij te verbinden met mijn familiegeschiedenis en van daaruit te leven en te werken.

Daarnaast vormen Theory U, (oosterse) filosofie, kunst, literatuur en kwantumfysica belangrijke inspiratiebronnen.

Ik leer van mijn eigen groeiproces.  

Wanneer beweeg ik wel en wanneer niet? Waar val ik terug in oude patronen, wat kost dat en wat levert het op? Wanneer wil ik het beheersen en waar durf ik in volle aanwezigheid te vertrouwen op wat zich aandient? Veranderen is voor mij geen lineair proces, maar een van vallen en opstaan, actie en reflectie, heldere focus en continu bijsturen. Het helpt mij om regelmatig stil te staan. De tijd nemen om nieuwe levenslessen en inzichten ook echt te integreren. Ik ben mijn eigen leerschool en lesmateriaal. Dat geeft de kennis over verandering de diepgang van mijn innerlijk weten.


Als oudste dochter van mijn ouders heb ik een gezonde dosis Rotterdamse nuchterheid meegekregen in combinatie met een familiegeschiedenis waar de oorlog zijn stempel heeft gedrukt. Voor mijn eigen groeiproces was het nodig om zicht te krijgen op mijn achtergrond. Verschillende mensen hebben mij daarin, ogenschijnlijk toevallig, de weg gewezen. Jaarlijks woon ik op 4 mei de herdenkingsdienst bij in het dorp van mijn grootouders. Herinneren is voor mij de weg naar innerlijke bevrijding en het nemen van mijn persoonlijk leiderschap.